Om Gjøl

VORES ELSKEDE HAVNEBY

Lidt historie om Gjøl

I kontrast til det brusende hav, finder du den rolige Limfjord med idylliske havnemiljøer – ikke mindst i fjordbyen Gjøl i Jammerbugt kommune, der især om sommeren summer af liv, og hvor der indenfor det seneste år er sket en stor udvikling på havnen og i byen

Gjøl som ligger i en afstand på 22 km fra Aalborg var indtil 1930 en ø (deraf udtrykket på Gjøl) på 23 kvadratkilometer i Limfjorden. I 1919 blev Gjøl forbundet til naboøen Øland via en dæmning, og i 1940 blev Gjøl med omfattende dræning på et område nord for øen gjort landfast med Vendsyssel.

Havnen var og er et af de faste mødesteder for byens borgere dengang og i dag. Her ankom GØL-båden fra 1908-1940 hver dag med friske varer fra Aalborg, og i mange år var havnen en fælles arbejdsplads, hvor fiskere mødtes for at hjælpe hinanden med pæle, ruser, garn og både. Øens beboere rundede ofte havnen for at se, om der var friske fisk til middagen.

Seværdigheder på Gjøl

Gjøl rummer en lang række seværdigheder og aktivitetsmuligheder.

Læs mere om Gjøl på www.visitjammerbugten.dk

 

I nærheden af Pensionat Gjøl ligger også Troldemuseet med udstilling af de originale Dam Trolde.

I sommeren 2020 blev også GØL båden søsat efter 8 års frivilligt arbejde med at restaurere det gamle skib fra 1908.

Hos Pensionat Gjøl tilbyder vi vores gæster et unikt feriemål i den lille havneby Gjøl. De idylliske omgivelser får enhver til at sænke skulderne og slappe helt af.

Kontakt

Skriv til os